Om Salong Alexandra

Vi är frisörsalongen som har tänkt ett steg längre med ett genomtänkt koncept där fokus är ekologisk hårvård. Inne i salongen möts du av en hemtrevlig och personlig atmosfär, med en inredning i shabby chic stil där gammalt möter nytt. Salongen har funnits länge men det var först 2011 som Alexandra tog över verksamheten tillsammans med sin fästman Mikael där de satte sin egen prägel på salongen och fortsatte att spinna vidare på konceptet med ekologisk hårvård.

Alexandra har gått en utbildning inom ekologisk hårvård som hon också är diplomerad inom.

Vad innebär ekologisk hårvård?

 

Ekologisk hårvård innebär att man utesluter produkter med giftiga kemikalier och istället använder naturliga råvaror från växtriket. Detta är helt klart ett naturligare och renare val.
Våra produkter innehåller naturliga råvaror från växtriket och lugnande ämnen som kamomill, veteprotein, sojabönor samt oljor från växtriket och då uteblir även irritation.

En vanlig missuppfattning om ekologisk hårvård är att resultatet inte blir detsamma, något som inte stämmer. All färgning och toning i håret blir exakt detsamma förutom att man slipper använda giftiga ämnen.
Att arbeta med naturliga produkter innebär också att vi som arbetar med det här hela dagarna inte behöver andas in de giftiga preparaten, som inte är speciellt hälsosamt i längden.

Flera fördelar

Ekologisk hårvård är ett fantastiskt alternativ både för allergiker, gravida samt ammande mammor och är en hållbar lösning både för kunder, personal och inte minst för miljön.
När jag blev mamma kändes det väldigt skönt att veta att mitt yrkesliv inte tagit skada på min pojk varken under graviditeten eller nu i efterhand vid amning osv (Alexandra).

De olika produkter är nästintill luktfria samt att de varken ger upphov till klåda eller sveda i hårbotten, som många andra starka frisörprodukter gör.

 

alexandra

Alexandra

co-grundare

Epost: info@salongalexandra.se

Jag är firmatecknare för Salong Alexandra som jag grundade 2011, efter att ha tagit över Jojoba Ekosalong på Göteborgsvägen i Mölndal. Min plan var att kombinera vanliga icke ekologiska produkter med de ekologiska produkterna för att inte utesluta någon kund men jag upptäckte snabbt fördelarna med att arbeta ekologiskt så jag valde att lägga ner mer fokus på det ekologiska, så i dag arbetar vi på salongen så rent det bara går. Vi har endast produkter till försäljning som är godkända av Grön Salong’s omfattande miljöcertifiering, och arbetar bara med de renaste färgerna på marknaden. Jag älskar min lilla salong och mitt yrke, här kan jag skapa och sprida vidare mina tankar kring ekologisk hårvård. Mina starkaste sidor är färg, sling, klipp, frans och bryn samt styling.

Utbildning: Jag har gesällbrev och är utbildad som lärling i kombination med Burgårdens gymnasium. Jag är diplomerad inom ekologisk hårvård via OCS och har även utbildning i extensions samt utbildad inom indisk hårbottenmassage. För vidare frågor ring salongen eller maila, varmt välkommen.

Från och med februari 2016 kan alla behöriga frisörer ansöka om en frisörlicens. Lagom tills licensen blev en nyhet gjorde jag mina prov och blev godkänd, därför är det ett självklart val att ha min licens synlig vid min spegel så att kunden vet att jag är utbildad och innehar en godkänd licens. Licensen ska sitta på frisörens spegel, synligt för kunden för att bevisa att frisören har utbildning och kunskap i yrket.

Idag kan vem som helst kalla sig frisör, i Sverige finns ingen reglering av yrket. Därför har Frisörföretagarna tillsammans med tre andra branschaktörer arbetat fram en modell för frisörlicens som berör alla aktiva frisörer.

Amanda Edvardsson

Amanda

Frisör

Mitt namn är Amanda Edvardsson och jag hyr stol på salong Alexandra.
År 2010 började jag min utbildning till frisör på John Bauergymnasiet i Uddevalla och 2013 flyttade jag till Göteborg för att fortsätta med min färdigutbildning. Jag har tidigare arbetat på en Vidal Sassoon salong vilket var en stilikon med passion för kreativitet och nytänkande inom design och mode, där jag även gått utbilningar för att kunna utvecklas utav hans lärande och idéer just inom hårvård. Min allra starkaste sida är att jag alltid vill ge allt för varje kund och använda min kreativitet och kunskap för kundens bästa. Det jag är allra mest passionerad för är klippningar och färg.

Utbildning: 3 år på frisörlinjen på gymnasiet och i maj 2013 genomförde jag mitt delprov. Jag är även utbildad inom extensions och varit på utbildningar inom klipp- och färgteknik på Sassoon academy i London samt diplomerad inom OCS.

Varumärken

JPHN MASTER ORGANICS
NATURA CIBERICA
MALIBU C
ICON
OPALEX
ORGANIC SYSTEMSYSTEM
ELUMEN
MARIA NILA STOCKHOLM
ZEN THERAPHY